Jouw levensverhaal.

Het verhaal van jouw leven. Uniek. Bezien door de bril van vandaag, tegen de achtergrond van toen. Zoveel beleefd en  wellicht ook getrotseerd. Fijne, warme herinneringen om te koesteren. En herinneringen die blijvend schuren ook misschien. Ervaringen die doorklinken tot op de dag van vandaag. En natuurlijk na vandaag.

Jouw leven beschreven. Vastgelegd voor altijd. Waardevol voor jezelf en wie weet ook voor wie jou lief zijn. Zo wordt wat was, overzichtelijk. Inzichtelijk. Eindelijk? Zo wordt jouw verleden een betekenisvolle bouwsteen voor jouw toekomst. Een boekwerk om weg te leggen. Maar altijd binnen hand bereik.

Vertel ons hoe het was....

Ouders hebben zoveel te vertellen. Zoveel meer dan wat in het leven van alle dag ter sprake komt. Zoveel meer dan wat slechts bij flarden is gedeeld. De feiten voorbij. De verhalen van ouders verdienen het om te worden doorgegeven. Om te worden bewaard voor altijd.

De echte verhalen van ouders bieden de volgende generatie(s) niet zelden nieuwe inzichten. Verklaren wat ouders bewust of onbewust hebben doorgegeven. Wat blijft voortbestaan, als lust of als last.

Al vragend en luisterend naar ouders, terug naar de oorsprong van hun kracht, moed, kwetsbaarheid en trots. Ik ga er graag voor zitten. Hun vertrouwen in mij vormt de basis voor ons proces en het eindresultaat. Ik luister, orden, filter en vertaal. Zo creëren we samen een uniek boekwerk. Een verrassende belevenis, juist in deze fase van hun leven.

Het leven van ouders beschreven. Ik voorspel: een dergelijk boekwerk vormt het meest waardevolle deel van de erfenis die ouders ooit kunnen achterlaten. Geef het hen cadeau. Geef het uw kinderen cadeau. Gun het hen. Gun het jezelf.

Wat ik jou zo graag wil zeggen....

En dan is de tijd er zomaar ineens rijp voor. Bijvoorbeeld in de fase waarin achterom kijken meer voor de hand ligt dan vooruit zien. Ineens voel je nieuwe ruimte ontstaan. Ruimte om te voorzien in de behoefte om aan iemand een weldoordachte brief te schrijven bijvoorbeeld. Van liefdevolle betekenis voor zowel de verzender als de ontvanger.

Ik help u graag om aan deze behoefte invulling te geven. Bijvoorbeeld door mee te kijken bij het concept dat u zelf al heeft geschreven. Of door bij een grote pot thee te luisteren naar uw verhaal en dit te vertalen naar uw woorden voor degene tot wie u zich wil richten.

 

Ook straks het laatste woord...

Uw eigen terugblik op uw leven, samengevat in een toespraak die te zijner tijd mag klinken bij uw uitvaart. Omdat u nu eenmaal graag zelf de touwtjes in handen houdt.

Wat heeft het leven u gebracht en geleerd? Wat hoopt u achter te laten, als houvast voor wie u lief is?

Ik help u graag om uw eigen afscheidswoorden op papier te zetten. Als een steuntje in de rug u juist op dit moment van pas komt.