"Dankjewel voor wat je voor ons direct na het overlijden van mijn vrouw hebt betekend. De warme belangstelling die mijn kinderen en ikzelf hebben ervaren tijdens de gesprekken bij mij thuis, ter voorbereiding van de uitvaartplechtigheid waren waardevol. Een welkome aanvulling op onze eigen teksten, waardoor het een bijzonder mooie uitvaart is geworden. Tot in detail uitgewerkt. Nogmaals onze dank daarvoor"  

Muziek liep als een rode draad door haar leven. Ontelbare keren had ze op het podium gestaan. Letterlijk.  Maar in het leven van alledag trad ze bij voorkeur niet op de voorgrond. In de luwte liet zij haar sporen na. Voor altijd een deel van degenen die zij zo lief had. Die haar zo lief hadden. (i.s.m. Xander van Tellingen Uitvaartzorg Zeist).

"Ik ben echt kritisch. Maar ik ben helemaal voldaan en echt tevreden met hetgeen jij allemaal hebt gedaan."  

Ze was er klaar voor om verder te gaan genieten van het leven dat zo lang in het teken had gestaan van hard werken. En toen werd alles anders. Ze belandde in een rollercoaster die niet meer kon worden gestopt. Tijdens de afscheidsplechtigheid gaven we met elkaar woorden aan haar leven en belichtten we haar unieke lijntje met het onzichtbare. (i.s.m. Liesbeth van der Donk Uitvaartbegeleiding).

"Het is helemaal in mijn kleur geschreven. Fantastisch...."  

Ook bij het regelen van zijn eigen uitvaart hield hij de regie zelf in handen. Vanzelfsprekend. En dus schoof ik bij hen aan tafel, lang voordat zijn einde daar was. Er was zoveel liefde, zoveel verdriet. Zoveel humor, zoveel plannen. En optimisme, ook dat. Het kreeg allemaal een plek in zijn afscheidsplechtigheid. Zijn kleur, voelbaar in alles. Wat een bijzonder mens. (i.s.m. Liesbeth van der Donk Uitvaartbegeleiding).

"Het was prachtig. Iedereen zei het. Prachtig...."  

We drinken samen thee, blikken terug op de afscheidsplechtigheid van haar echtgenoot. Belangrijk hoor, zo voegt ze eraan toe. Ik kan het slechts beamen. Dit gevoel, de solide basis onder alles wat is en komt. Zijn stoel is leeg. En blijft leeg. Dat is de harde werkelijkheid. En juist daarom is het kunnen koesteren van deze herinnering zo van waarde. (i.s.m. Miltenburg Uitvaartverzorging).

 

"Vanaf het moment dat je bij ons de huiskamer binnenkwam, wist ik zeker dat het helemaal goed zou komen...."  

Het waren de woorden van zijn schoonzoon, na afloop van de afscheidsplechtigheid. We praatten nog wat na. Fijn om dan de conclusie te kunnen trekken dat we met elkaar bereikt hadden wat zij voor ogen hadden. En dat het proces ernaartoe voor de familie warm en comfortabel had gevoeld. Zo waardevol. (i.s.m. Jacqueline Boschman Vertels en Vaarwels)

"Wow, erg indrukwekkend..."  

Hun vader, haar echtgenoot verdiende de spotlights. Er was zoveel dat ertoe deed. Doe maar gewoon zei hij altijd. Hij leefde zijn leven met beide voeten op de grond. Recht door zee en goudeerlijk. Zijn levenswijsheid gaf hij door aan zijn kinderen.  Van waarde voor altijd. (i.s.m. Liesbeth van der Donk Uitvaartbegeleiding).

[...] Jouw concepttekst voor de uitvaartplechtigheid is uitvoerig in de ballotagecommissie behandeld en we zouden geen komma of punt op een andere plek willen zetten. Je hebt heel treffend de essentie van mijn vader beschreven. {...]

Decennia terug waren we collega's. Naaste collega's. Vele jaren lang leerde hij mij zoveel meer dan alleen de fijne kneepjes van het vakgebied, waarin wij destijds beiden actief waren. Dat ik nu zijn afscheidsplechtigheid mocht leiden, beschouwde ik als een eer. Met liefde gedaan. Vanuit het diepst van mijn hart. {i.s.m. uitvaartverzorgingrivierenland.nl)

[...] Heb veel berichten gehad ook van de livestream meekijkers en iedereen vond dat je de dienst fantastisch verzorgd hebt. Wij zijn heel erg tevreden.

Een krachtige vrouw met een sterke mening die zij niet graag onder stoelen of banken stak. Tot het laatst toe had zij de eigen regie in handen mogen houden. Ze telde haar zegeningen en moedigde haar omgeving aan hetzelfde te doen. Levenskunst. (i.s.m. Miltenburg Uitvaartverzorging).

Ik heb alles doorgelezen en ik vind het fantastisch!!! Wat bijzonder dat jij er zo iets moois en kloppends van kan maken. 

Thuis, de plek die haar het meest dierbaar was. Daar namen we met velen afscheid van deze bijzondere vrouw. Ze stond erom bekend dat ze recht door zee was. Eerlijk. "Anders" zo klonk het liefdevol. Ze veroordeelde niemand, iedereen was welkom. Wat zal zij gemist worden. In haar gezin. In haar dierbare buurtje. (i.s.m. Inge Miltenburg Uitvaartbegeleiding Doorn)

De herinnering aan gisteren, een mooi afscheid en prachtig door jou begeleid, zal ons zeker bijblijven.

Uitmuntend! Tenminste niet zo stijf. En zo persoonlijk!

Vijfentwintig jaar geleden waren we collega's. Nu mocht ik zijn uitvaartplechtigheid leiden. "Niet te langdradig of zweverig hoor, doe maar kort en krachtig". En dus vatte ik wat er echt toe deed samen in een gedicht van minder dan dertig woorden. Beginwoorden die we met elkaar voorzagen van een liefdevolle toelichting.  Zijn leven, zorgend voor zorgen van nu en van morgen. En zo: alles onder controle. {i.s.m. Yarden & Gooische Uitvaartverzorging).

Ik vond het gewoon zo mooi. Ik vond het gewoon zo ongelofelijk mooi......

Dat ik zijn afscheidsplechtigheid mocht invullen beschouwde ik als een bijzondere eer. Ook mijn eigen herinneringen mochten een plaats krijgen in de woorden en symbolen waarmee we zijn leven probeerden te omvatten. Een leven, waarin hij werd gekend door velen en de handen, ogen, oren van de ander hem tot zoveel in staat stelden. (i.s.m. Miltenburg Uitvaartverzorging).

..... We willen je bedanken voor de prachtige woorden die jij hebt gesproken. De uitvaart was precies zoals mijn moeder en ook wij in gedachten hadden. Niet te zwaar maar precies zoals zij was. We hebben alleen maar complimentjes gehad. Dank je wel hiervoor.... 

Ze wilde haar afscheid zelf regelen. Destijds brachten we dan ook mooie uren door met elkaar. Dierbare herinneringen werden gedeeld, door haar en door haar kinderen. Ongelofelijk waardevol. De gedachte dat haar afscheid prachtig zou worden gaf rust, ook aan haar kinderen. Twee jaren verstreken. Toen het einde daar was volbrachten we met elkaar wat al veel eerder in gang was gezet. Dag lieve, sterke vrouw.  (i.s.m. Liesbeth van der Donk Uitvaartbegeleiding).

..... [...] Nogmaals dank voor de mooie dienst die je gemaakt had.... Was zo fijn en voelde/voelt zo goed.

Wat een leuk mens. Zij kon alles, wist alles. En wat ze niet wist, zocht ze op. Zocht ze uit, tot op de bodem. Nooit zat ze bij de pakken neer. Ze had zoveel gezaaid, het oogsten was in volle gang. En nog lang niet klaar. Hoe dan ook: Blijf. (i.s.m. Miltenburg Uitvaartverzorging).

..... Toen ik de eerste paar regels las, viel er al een last van mijn schouders. Zo prachtig geschreven! Dit hadden wij nooit zo zelf kunnen doen.... 

Het touwtje dat altijd uit de brievenbus hing, was kenmerkend voor haar gastvrijheid. Haar huis was een warm thuis voor velen. Haar geven, haar genieten, haar liefhebben leeft voort in wie zij achterlaat. Dagelijks voelbaar. (i.s.m. Liesbeth van der Donk Uitvaartbegeleiding).

..... Ik begon de teksten die je voor ons had gemaakt te lezen... en het werd direct wazig voor mijn ogen.... zo mooi..... 

..... Ik vind het weer prachtig.....

..... Dank Vera, voor de fijne samenwerking. Het was weer Top wat je gedaan hebt. 

Ze had zoveel tot stand gebracht in haar leven. Een bezige bij. Onvermoeibaar. Bevlogen het goede brengend. Zoet als honing. Voor al haar vrijwilligerswerk ontving ze bij leven een koninklijke onderscheiding. We namen op twee verschillende locaties afscheid van haar. Eerst temidden van haar collega-vrijwilligers in het museum waar zij meer dan dertig jaar het beste van zichzelf had gegeven. Daarna in het crematorium. Indrukwekkend. (i.s.m. Liesbeth van der Donk Uitvaartbegeleiding).

.... PRACHTIG ....

.... MOOI EN PERFECT....

Lieve Vera, HELEMAAL GOED ZO. Dank je wel!!!!!!!!

Twintig was ze. En in alle opzichten prachtig. Maar het leven drukte zwaar op haar schouders. Te zwaar. Leven werd overleven. Ze kon niet meer. Zij rende haar vrijheid tegemoet. De onvoorwaardelijke, onbegrensde liefde van haar moeder en broer vertaalde ik stukje bij beetje naar bouwstenen voor de afscheidsplechtigheid. Hun reacties in kapitalen onderstreepten dat ik op de goede weg was. En ik schreef een gedicht, speciaal voor haar. Daarmee opende ik de plechtigheid. Om nooit te vergeten. (i.s.m. ViaMadeleine Uitvaartzorg).

Lieve Vera, we kunnen haast niet omschrijven hoe blij we zijn met de door jou geschreven teksten. Echt prachtig! Ik vind je gedicht “Schoonmoeder” echt emotioneel mooi. 

"Zij zag niets in ongezien...." Het waren de eerste woorden van het gedicht dat ik schreef, speciaal voor haar. Voor de vrouw die in haar leven de spotlights wist te zetten op wat zij met trots had bereikt. Zij gaf zoveel door aan volgende generaties. Haar overlijden, het einde van een tijdperk. (i.s.m. Miltenburg Uitvaartverzorging).

""Dankjewel voor wat je voor ons direct na het overlijden van mijn vrouw hebt betekend. De warme belangstelling die mijn kinderen en ikzelf hebben ervaren tijdens de gesprekken bij mij thuis, ter voorbereiding van de uitvaartplechtigheid waren waardevol. Een welkome aanvulling op onze eigen teksten, waardoor het een bijzonder mooie uitvaart is geworden. Tot in detail uitgewerkt. Nogmaals onze dank daarvoor"  

Muziek liep als een rode draad door haar leven. Ontelbare keren had ze op het podium gestaan. Letterlijk.  Maar in het leven van alledag trad ze bij voorkeur niet op de voorgrond. In de luwte liet zij haar sporen na. Voor altijd een deel van degenen die zij zo lief had. Die haar zo lief hadden. (i.s.m. Xander van Tellingen Uitvaartzorg Zeist).

"Ik ben echt kritisch. Maar ik ben helemaal voldaan en echt tevreden met hetgeen jij allemaal hebt gedaan."  

Ze was er klaar voor om verder te gaan genieten van het leven dat zo lang in het teken had gestaan van hard werken. En toen werd alles anders. Ze belandde in een rollercoaster die niet meer kon worden gestopt. Tijdens de afscheidsplechtigheid gaven we met elkaar woorden aan haar leven en belichtten we haar unieke lijntje met het onzichtbare. (i.s.m. Liesbeth van der Donk Uitvaartbegeleiding).

"Het is helemaal in mijn kleur geschreven. Fantatsisch...."  

Ook bij het regelen van zijn eigen uitvaart hield hij de regie zelf in handen. Vanzelfsprekend. En dus schoof ik bij hen aan tafel, lang voordat zijn einde daar was. Er was zoveel liefde, zoveel verdriet. Zoveel humor, zoveel plannen. En optimisme, ook dat. Het kreeg allemaal een plek in zijn afscheidsplechtigheid. Zijn kleur, voelbaar in alles. Wat een bijzonder mens. (i.s.m. Liesbeth van der Donk Uitvaartbegeleiding).

"Het was prachtig. Iedereen zei het. Prachtig...."  

We drinken samen thee, blikken terug op de afscheidsplechtigheid van haar echtgenoot. Belangrijk hoor, zo voegt ze eraan toe. Ik kan het slechts beamen. Dit gevoel, de solide basis onder alles wat is en komt. Zijn stoel is leeg. En blijft leeg. Dat is de harde werkelijkheid. En juist daarom is het kunnen koesteren van deze herinnering zo van waarde. (i.s.m. Miltenburg Uitvaartverzorging).

"Vanaf het moment dat je bij ons de huiskamer binnenkwam, wist ik zeker dat het helemaal goed zou komen...."  

Het waren de woorden van zijn schoonzoon, na afloop van de afscheidsplechtigheid. We praatten nog wat na. Fijn om dan de conclusie te kunnen trekken dat we met elkaar bereikt hadden wat zij voor ogen hadden. En dat het proces ernaartoe voor de familie warm en comfortabel had gevoeld. Zo waardevol. (i.s.m. Jacqueline Boschman Vertels en Vaarwels).

[...] Wow, indrukwekkend..... 

Hun vader, haar echtgenoot verdiende de spotlights. Er was zoveel dat ertoe deed. Doe maar gewoon zei hij altijd. Hij leefde zijn leven met beide voeten op de grond. Recht door zee en goudeerlijk. Zijn levenswijsheid gaf hij door aan zijn kinderen.  Van waarde voor altijd. In de afscheidsplechtigheid mocht ik er vele warme woorden aan wijden. Indrukwekkend. En om dat te onderstrepen, kreeg van hen een prachtige bos bloemen. Wow. (i.s.m. Liesbeth van der Donk Uitvaartbegeleiding).

[...] Jouw concepttekst voor de uitvaartplechtigheid is uitvoerig in de ballotagecommissie behandeld en we zouden geen komma of punt op een andere plek willen zetten. Je hebt heel treffend de essentie van mijn vader beschreven. {...]

Decennia terug waren we collega's. Naaste collega's. Vele jaren lang leerde hij mij zoveel meer dan alleen de fijne kneepjes van het vakgebied, waarin wij destijds beiden actief waren. Dat ik nu zijn afscheidsplechtigheid mocht leiden, beschouwde ik als een eer. Met liefde gedaan. Vanuit het diepst van mijn hart. {i.s.m. uitvaartverzorgingrivierenland.nl)

[...] Heb veel berichten gehad ook van de livestream meekijkers en iedereen vond dat je de dienst fantastisch verzorgd hebt. Wij zijn heel erg tevreden.

Een krachtige vrouw met een sterke mening die zij niet graag onder stoelen of banken stak. Tot het laatst toe had zij de eigen regie in handen mogen houden. Ze telde haar zegeningen en moedigde haar omgeving aan hetzelfde te doen. Levenskunst. (i.s.m. Miltenburg Uitvaartverzorging).

Ik heb alles doorgelezen en ik vind het fantastisch!!! Wat bijzonder dat jij er zo iets moois en kloppends van kan maken. 

Thuis, de plek die haar het meest dierbaar was. Daar namen we met velen afscheid van deze bijzondere vrouw. Ze stond erom bekend dat ze recht door zee was. Eerlijk. "Anders" zo klonk het liefdevol. Ze veroordeelde niemand, iedereen was welkom. Wat zal zij gemist worden. In haar gezin. In haar dierbare buurtje. (i.s.m. Inge Miltenburg Uitvaartbegeleiding Doorn)

De herinnering aan gisteren, een mooi afscheid en prachtig door jou begeleid, zal ons zeker bijblijven..

Uitmuntend! Tenminste niet zo stijf. En zo persoonlijk!

Vijfentwintig jaar geleden waren we collega's. Nu mocht ik zijn uitvaartplechtigheid leiden. "Niet te langdradig of zweverig hoor, doe maar kort en krachtig". En dus vatte ik wat er echt toe deed samen in een gedicht van minder dan dertig woorden. Beginwoorden die we met elkaar voorzagen van een liefdevolle toelichting.  Zijn leven, zorgend voor zorgen van nu en van morgen. En zo: alles onder controle. {i.s.m. Yarden & Gooische Uitvaartverzorging).

Ik vind het gewoon zo mooi. Ik vind het gewoon zo ongelofelijk mooi..... 

Dat ik zijn afscheidsplechtigheid mocht invullen beschouwde ik als een bijzondere eer. Ook mijn eigen herinneringen mochten een plaats krijgen in de woorden en symbolen waarmee we zijn leven probeerden te omvatten. Een leven, waarin hij werd gekend door velen en de handen, ogen, oren van de ander hem tot zoveel in staat stelden. (i.s.m. Miltenburg Uitvaartverzorging.

..... We willen je bedanken voor de prachtige woorden die jij hebt gesproken. De uitvaart was precies zoals mijn moeder en ook wij in gedachten hadden. Niet te zwaar maar precies zoals zij was. We hebben alleen maar complimentjes gehad. Dank je wel hiervoor.... 

Ze wilde haar afscheid zelf regelen. Destijds brachten we dan ook mooie uren door met elkaar. Dierbare herinneringen werden gedeeld, door haar en door haar kinderen. Ongelofelijk waardevol. De gedachte dat haar afscheid prachtig zou worden gaf rust, ook aan haar kinderen. Twee jaren verstreken. Toen het einde daar was volbrachten we met elkaar wat al veel eerder in gang was gezet. Dag lieve, sterke vrouw. (i.s.m. Liesbeth van der Donk Uitvaartbegeleiding).

..... Toen ik de eerste paar regels las, viel er al een last van mijn schouders. Zo prachtig geschreven! Dit hadden wij nooit zo zelf kunnen doen....

Het touwtje dat altijd uit de brievenbus hing, was kenmerkend voor haar gastvrijheid. Haar huis was een warm thuis voor velen. Haar geven, haar genieten, haar liefhebben leeft voort in wie zij achterlaat. Dagelijks voelbaar. (i.s.m. Liesbeth van der Donk Uitvaartbegeleiding).

[...] Nogmaals dank voor de mooie dienst die je gemaakt had.... Was zo fijn en voelde/voelt zo goed.

Wat een leuk mens. Zij kon alles, wist alles. En wat ze niet wist, zocht ze op. Zocht ze uit, tot op de bodem. Nooit zat ze bij de pakken neer. Ze had zoveel gezaaid, het oogsten was in volle gang. En nog lang niet klaar. Hoe dan ook: Blijf. (i.s.m. Miltenburg Uitvaartverzorging).

..... Ik begon de teksten die je voor ons had gemaakt te lezen... en het werd direct wazig voor mijn ogen.... zo mooi..... 

...... Ik vind het weer prachtig.....

...... Dank Vera, voor de fijne samenwerking. Het was weer Top wat je gedaan hebt. 

Ze had zoveel tot stand gebracht in haar leven. Een bezige bij. Onvermoeibaar. Bevlogen het goede brengend. Zoet als honing. Voor al haar vrijwilligerswerk ontving ze bij leven een koninklijke onderscheiding. We namen op twee verschillende locaties afscheid van haar. Eerst temidden van haar collega-vrijwilligers in het museum waar zij meer dan dertig jaar het beste van zichzelf had gegeven. Daarna in het crematorium. Indrukwekkend. (i.s.m. Liesbeth van der Donk Uitvaartbegeleiding).

 

.... PRACHTIG ....

.... MOOI EN PERFECT....

Lieve Vera, HELEMAAL GOED ZO. Dank je wel!!!!!!!!

Twintig was ze. En in alle opzichten prachtig. Maar het leven drukte zwaar op haar schouders. Te zwaar. Leven werd overleven. Ze kon niet meer. Zij rende haar vrijheid tegemoet. De onvoorwaardelijke, onbegrensde liefde van haar moeder en broer vertaalde ik stukje bij beetje naar bouwstenen voor de afscheidsplechtigheid. Hun reacties in kapitalen onderstreepten dat ik op de goede weg was. En ik schreef een gedicht, speciaal voor haar. Daarmee opende ik de plechtigheid. Om nooit te vergeten. (i.s.m. ViaMadeleine Uitvaartzorg).

Lieve Vera,

We kunnen haast niet omschrijven hoe blij we zijn met de door jou geschreven teksten. Echt prachtig! 

Ik vind je gedicht “Schoonmoeder” echt emotioneel mooi. 

"Zij zag niets in ongezien...." Het waren de eerste woorden van het gedicht dat ik schreef, speciaal voor haar. Voor de vrouw die in haar leven de spotlights wist te zetten op wat zij met trots had bereikt. Zij gaf zoveel door aan volgende generaties. Haar overlijden, het einde van een tijdperk. (i.s.m. Miltenburg Uitvaartverzorging).

Lieve Vera, dank voor de prachtige bijeenkomst. Je hebt het heel mooi verwoord en gebracht. We hebben heel veel complimenten gekregen dat je het fantastisch hebt gedaan. Ook dank namens mijn ouders. Ze waren er heel blij mee....

Lieve Vera, heel erg bedankt voor vandaag. Het was een super mooie dag. Bedankt hiervoor....

Zij was nog lang niet klaar met het schrijven van haar eigen levensverhaal. Toch moest zij haar jonge gezin en vele, vele dierbaren achterlaten. Zij werd gecremeerd in het land waar zij al zoveel jaren woonde, haar tweede thuis. In haar geboortedorp in Nederland leidde ik een aantal dagen later een indrukwekkende herdenkingsbijeenkomst. Prachtige muziek vulde de grootse industriële locatie. Kippenvel. Vele liefdevolle herinneringen werden gedeeld. Herinneringen aan die unieke, prachtige vrouw met haar gulle lach.

Prachtig. Echt heel knap zoals jij het in elkaar hebt gezet. Ik ben zo blij, zo dankbaar dat ik jou heb ingehuurd....

Zij had het niet gezocht in het grootse. Zij vond wat van onschatbare waarde was juist op de vertrouwde plekken die zij tot een thuis wist te maken. Zij genoot van wie zij lief had. Haar tuin een paradijs. Wat een levenskunst. (i.s.m. Dela Domstede).

Lieve Vera, dank voor de prachtige bijeenkomst. Je hebt het heel mooi verwoord en gebracht. We hebben heel veel complimenten gekregen dat je het fantastisch hebt gedaan. Ook dank namens mijn ouders. Ze waren er heel blij mee....

Lieve Vera, heel erg bedankt voor vandaag. Het was een super mooie dag. Bedankt hiervoor....

Zij was nog lang niet klaar met het schrijven van haar eigen levensverhaal. Toch moest zij haar jonge gezin en vele, vele dierbaren achterlaten. Zij werd gecremeerd in het land waar zij al zoveel jaren woonde, haar tweede thuis. In haar geboortedorp in Nederland leidde ik een aantal dagen later een indrukwekkende herdenkingsbijeenkomst. Prachtige muziek vulde de grootse industriële locatie. Kippenvel. Vele liefdevolle herinneringen werden gedeeld. Herinneringen aan die unieke, prachtige vrouw met haar gulle lach.

Prachtig. Echt heel knap zoals jij het in elkaar hebt gezet. Ik ben zo blij, zo dankbaar dat ik jou heb ingehuurd....

Zij had het niet gezocht in het grootse. Zij vond wat van onschatbare waarde was juist op de vertrouwde plekken die zij tot een thuis wist te maken. Zij genoot van wie zij lief had. Haar tuin een paradijs. Wat een levenskunst. (i.s.m. Dela Domstede).

Lieve Vera, hartelijk dank voor de definitieve tekst, zal het goed bewaren en doorsturen aan mijn kinderen. [...] Ik wil je hartelijk danken voor alles, de uitvaart was zo mooi en zonder jou was dat nooit gelukt. Ik zou niet weten wat je in jouw dienstverlening kan verbeteren, want je neemt de tijd voor alles en overleg over teksten per email werkte perfect!

Tijdens een lange avond vertelden zij de verhalen over hun moeder. Over de verschillende fasen in haar leven. Vol respect over haar nimmer aflatende kracht om te volbrengen wat op haar bordje lag. Dankbaar voor de tijd waarin zij volop kon genieten. Tijdens de herdenkingsplechtigheid kwam het allemaal tot z'n recht en klonk de muziek waarin zij hun moeder herkenden. Zo klopte alles (i.s.m. Alcuon Uitvaartzorg).

Lieve Vera, hartelijk dank voor de definitieve tekst, zal het goed bewaren en doorsturen aan mijn kinderen. [...] Ik wil je hartelijk danken voor alles, de uitvaart was zo mooi en zonder jou was dat nooit gelukt. Ik zou niet weten wat je in jouw dienstverlening kan verbeteren, want je neemt de tijd voor alles en overleg over teksten per email werkte perfect!

Tijdens een lange avond vertelden zij de verhalen over hun moeder. Over de verschillende fasen in haar leven. Vol respect over haar nimmer aflatende kracht om te volbrengen wat op haar bordje lag. Dankbaar voor de tijd waarin zij volop kon genieten. Tijdens de herdenkingsplechtigheid kwam het allemaal tot z'n recht en klonk de muziek waarin zij hun moeder herkenden. Zo klopte alles (i.s.m. Alcuon Uitvaartzorg).

Wat fijn dat ik nu het draaiboek van de begrafenis gebundeld heb. Ben er heel blij mee. Het is echt helemaal compleet, inclusief liedteksten, heel erg fijn. Goed om het nog eens rustig te kunnen nalezen allemaal.
Niets dan lof voor jouw (zorgvuldige) werkwijze Vera, die er mede voor gezorgd heeft dat we terug kunnen kijken op een heel mooi en liefdevol afscheid. Ik zal je van harte bij anderen aanbevelen!

Toen hij wist dat zijn afscheid onvermijdelijk dichterbij kwam, dronken we thee. En gaf hij zelf richting aan de door hem gewenste invulling van zijn herdenkingsplechtigheid. Precies zoals dat bij hem paste. In een overvolle kerk klonk niet lang daarna de door hem zelf gekozen muziek. Zijn passie. En gaven we met velen woorden aan zijn leven (i.s.m. Miltenburg Uitvaartverzorging).

[..] en ik heb van niemand anders gehoord dan lof over hoe je het hebt gedaan gisteren. Ontzettend bedankt.

Het voelde zo oneerlijk. Unfair. Maar het moest: afscheid nemen van zijn vrouw, zijn moeder. Vriendin en goede bekende van zovelen. Samen hebben we een liefdevolle herdenkingsplechtigheid samengesteld. Er was zoveel dat indruk maakte. Zo ongelofelijk mooi. (i.s.m. Fieneke Gademan Uitvaartzorg).

[..] nogmaals dank voor je bijdrage.
We kijken terug op een mooi afscheid, mede dankzij jouw hulp.

Zij moesten afscheid nemen en wilden dat vanzelfsprekend doen op de manier die bij hun moeder paste. Ik mocht er mijn bijdrage aan leveren. Op de achtergrond. En alles klopte. (i.s.m. Madeleine Groenhof).

Wat fijn dat ik nu het draaiboek van de begrafenis gebundeld heb. Ben er heel blij mee. Het is echt helemaal compleet, inclusief liedteksten, heel erg fijn. Goed om het nog eens rustig te kunnen nalezen allemaal. Niets dan lof voor jouw (zorgvuldige) werkwijze Vera, die er mede voor gezorgd heeft dat we terug kunnen kijken op een heel mooi en liefdevol afscheid. Ik zal je van harte bij anderen aanbevelen!

Toen hij wist dat zijn afscheid onvermijdelijk dichterbij kwam, dronken we thee. En gaf hij zelf richting aan de door hem gewenste invulling van zijn herdenkingsplechtigheid. Precies zoals dat bij hem paste. In een overvolle kerk klonk niet lang daarna de door hem zelf gekozen muziek. Zijn passie. En gaven we met velen woorden aan zijn leven. (i.s.m. Miltenburg Uitvaartverzorging).

[..] en ik heb van niemand anders gehoord dan lof over hoe je het hebt gedaan gisteren.Ontzettend bedankt.

Het voelde zo oneerlijk. Unfair. Maar het moest: afscheid nemen van zijn vrouw, zijn moeder. Vriendin en goede bekende van zovelen. Samen hebben we een liefdevolle herdenkingsplechtigheid samengesteld. Er was zoveel dat indruk maakte. Zo ongelofelijk mooi. (i.s.m. Fieneke Gademan Uitvaartzorg).

[..] nogmaals dank voor je bijdrage.
We kijken terug op een mooi afscheid, mede dankzij jouw hulp.

Zij moesten afscheid nemen en wilden dat vanzelfsprekend doen op de manier die bij hun moeder paste. Ik mocht er mijn bijdrage aan leveren. Op de achtergrond. En alles klopte. (i.s.m. Madeleine Groenhof).

Wauw, wat heb je onze verhalen en gevoelens mooi verwoord. Direct na ontvangst heb ik alles aan mijn moeder voorgelezen en wij waren diep onder de indruk. Ook mijn zus reageerde direct zeer enthousiast en geroerd. [...]  Wat ontzettend fijn als iemand zo goed begrijpt wat je bedoelt aan de hand van verhalen. Heel hartelijk dank daarvoor.

Er was zoveel te vertellen. Het leven had hem zoveel geleerd. Zijn leven gelééfd.  Zijn vrouw onmiskenbaar zijn rots in de branding. Zijn levenswijsheid laat hij achter, leeft voort in zijn gezin. Behouden vaart, tot achter de horizon. (i.s.m. Liesbeth van der Donk uitvaartbegeleiding).

Wauw, wat heb je onze verhalen en gevoelens mooi verwoord. Direct na ontvangst heb ik alles aan mijn moeder voorgelezen en wij waren diep onder de indruk. Ook mijn zus reageerde direct zeer enthousiast en geroerd. [...]  Wat ontzettend fijn als iemand zo goed begrijpt wat je bedoelt aan de hand van verhalen. Heel hartelijk dank daarvoor.

Er was zoveel te vertellen. Het leven had hem zoveel geleerd. Zijn leven gelééfd.  Zijn vrouw onmiskenbaar zijn rots in de branding. Zijn levenswijsheid laat hij achter, leeft voort in zijn gezin. Behouden vaart, tot achter de horizon. (i.s.m. Liesbeth van der Donk uitvaartbegeleiding).

We hebben de afgelopen dagen zoveel complimenten gekregen over de manier waarop jij gesproken hebt tijdens de ceremonie. Wij zijn ook ontzettend tevreden zoals jij ons hebt bijgestaan tijdens deze moeilijke periode. Hiervoor onze oprechte dank.

De afscheidsplechtigheid was thuis. Zijn thuis. Hun thuis. De intimiteit was voelbaar en onbeschrijfelijk mooi. En zijn trouwe viervoeter vleide zich languit op de grond, voor de laatste keer in zijn nabijheid. Verbonden voor altijd. (i.s.m. Liesbeth van der Donk uitvaartbegeleiding).

We hebben de afgelopen dagen zoveel complimenten gekregen over de manier waarop jij gesproken hebt tijdens de ceremonie. Wij zijn ook ontzettend tevreden zoals jij ons hebt bijgestaan tijdens deze moeilijke periode. Hiervoor onze oprechte dank.

De afscheidsplechtigheid was thuis. Zijn thuis. Hun thuis. De intimiteit was voelbaar en onbeschrijfelijk mooi. En zijn trouwe viervoeter vleide zich languit op de grond, voor de laatste keer in zijn nabijheid. Verbonden voor altijd. (i.s.m. Liesbeth van der Donk uitvaartbegeleiding).

Lieve Vera, Bedankt voor je steun en alles wat je voor ons deed!!!

Hij moest zijn vrouw met wie hij al zo lang samen was en hun twee jonge kinderen achterlaten. Met lege handen zochten we met elkaar naar de juiste woorden en symbolen om dit enorme verdriet te omvatten. Ik mocht met hen meelopen. Voor altijd in mijn hart. (i.s.m. Liesbeth van der Donk uitvaartbegeleiding).

Lieve Vera, Bedankt voor je steun en alles wat je voor ons deed!!!

Hij moest zijn vrouw met wie hij al zo lang samen was en hun twee jonge kinderen achterlaten. Met lege handen zochten we met elkaar naar de juiste woorden en symbolen om dit enorme verdriet te omvatten. Ik mocht met hen meelopen. Voor altijd in mijn hart. (i.s.m. Liesbeth van der Donk uitvaartbegeleiding).

We hebben enorm veel positieve reacties gekregen op het afscheid van mijn vader gisteren. En zelf zijn we ook heel tevreden. Nogmaals ontzettend bedankt voor jouw inzet om het zo mooi mogelijk te maken!

Dat de aula overvol was, hoefde niemand te verbazen. Een warm afscheid met een indrukwekkende muzikale bijdrage van zijn mannenkoor. Uiteraard.  (i.s.m. Van der Jagt uitvaart).

We hebben enorm veel positieve reacties gekregen op het afscheid van mijn vader gisteren. En zelf zijn we ook heel tevreden. Nogmaals ontzettend bedankt voor jouw inzet om het zo mooi mogelijk te maken!

Dat de aula overvol was, hoefde niemand te verbazen. Een warm afscheid met een indrukwekkende muzikale bijdrage van zijn mannenkoor. Uiteraard.  (i.s.m. Van der Jagt uitvaart).

"Gisterenavond jouw mail met concept nog gelezen. Ik ben rustig gaan slapen met het gevoel dat het goed zat. Ik sluit me volledig aan bij de onderstaande woorden van mijn broers."

"Ik vind het fijn om nu ook de teksten van Vera erbij te zien en ben onder de indruk van hoe goed ze naar ons heeft geluisterd, wat ze ook allemaal echt heeft gehoord. Het is ook knap hoe ze dat vervolgens omzet in tekst. [..] Bepaalde woordkeuzes en zinswendingen vind ik heel fijn en heel knap. Ze knoopt alle elementen mooi aan elkaar, inclusief vooruit- en achteruitaanwijzingen [..]"

"Heel mooi zoals het eindresultaat nu zichtbaar is. [..]
Kort samengevat: ik wil aan dit concept niets wijzigen."

Op liefdevolle wijze namen zij afscheid van hun moeder, schoonmoeder en oma. Zonder reserves lieten zij mij toe en mocht ik daar mijn bijdrage aan leveren. Voor hun enorme bos bloemen voor mij - enige weken later - waren drie vazen nodig. (i.s.m. Madeleine Groenhof).

"Gisterenavond jouw mail met concept nog gelezen. Ik ben rustig gaan slapen met het gevoel dat het goed zat. Ik sluit me volledig aan bij de onderstaande woorden van mijn broers."

"Ik vind het fijn om nu ook de teksten van Vera erbij te zien en ben onder de indruk van hoe goed ze naar ons heeft geluisterd, wat ze ook allemaal echt heeft gehoord. Het is ook knap hoe ze dat vervolgens omzet in tekst. [..] Bepaalde woordkeuzes en zinswendingen vind ik heel fijn en heel knap. Ze knoopt alle elementen mooi aan elkaar, inclusief vooruit- en achteruitaanwijzingen [..]"

"Heel mooi zoals het eindresultaat nu zichtbaar is. [..]
Kort samengevat: ik wil aan dit concept niets wijzigen."

Op liefdevolle wijze namen zij afscheid van hun moeder, schoonmoeder en oma. Zonder reserves lieten zij mij toe en mocht ik daar mijn bijdrage aan leveren. Voor hun enorme bos bloemen voor mij - enige weken later - waren drie vazen nodig. (i.s.m. Madeleine Groenhof).

Met trots kijken wij als familie terug op de mooie en waardige crematieplechtigheid.

Deze tekst stond vermeld op de dankbetuiging van de kinderen, gestuurd naar al degenen die hun medeleven hadden getoond na het overlijden van hun vader, schoonvader en opa. Zo dankbaar dat ik daar een bijdrage aan heb mogen leveren. (i.s.m. Miltenburg Uitvaartverzorging).

Met trots kijken wij als familie terug op de mooie en waardige crematieplechtigheid.

Deze tekst stond vermeld op de dankbetuiging van de kinderen, gestuurd naar al degenen die hun medeleven hadden getoond na het overlijden van hun vader, schoonvader en opa. Zo dankbaar dat ik daar een bijdrage aan heb mogen leveren. (i.s.m. Miltenburg Uitvaartverzorging).